OTVOREN MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU: Predstaviće se više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja
Foto: Petar Aleksić

OTVOREN MEĐUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU: Predstaviće se više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja

InfoBiz -

Međunarodni sajam poljoprivrede, 91. put, koji ove godine okuplja više od 1.200 izlagača iz 40 zemalja, otvorio je danas svoje kapije u Novom Sadu i trajaće do 23. maja.

Novosadski Sajam
foto: Petar Aleksić

Kako su najavili organizatori, posetioce očekuje prezentacija najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u agraru, primene nauke u poljoprivredi, izložba organske hrane, kao i one sa oznakama geografskog porekla, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Novosadski Sajam
foto: Petar Aleksić

Biće održani stručni skupovi, okrugli stolovi, edukacije i prezentacije, sa posebnim osvrtom na unapređenje znanja i primere dobre prakse.

Novosadski Sajam, Maja Gojković
foto: Petar Aleksić

U okviru paviljona EU Delegacije u Srbiji biće organizovan panel o prednostima primene standarda EU u Srbiji, zatim predstavljanje Mera jedan, tri, četiri i sedam IPARD 3 programa.

1 / 18 Foto: Petar Aleksić

Na Sajmu će biti prezentovani i senzori i roboti u savremenoj poljoprivredi, a ambasada Nemačke predstaviće primere regionalne saradnje u okviru dijaloga o poljoprivrednoj politici Nemačka - Jugoistočna Evropa.

Sajam se održava u zatvorenom i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, Kongresnog centra "Master".

Evropska unija je partner Sajma, generalni sponzor Globos osiguranje, zlatni sponzor je Al Dahra, a banka partner je Banka Poštanska štedionica. Radno vreme Sajma je od 9 do 19 sati.

Kurir.rs/beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track