Srbija i Beograd će 2027. godine postati centar sveta zahvaljujući Specijalizovanoj izložbi EXPO 2027, globalnom događaju koji ne samo da privlači milione posetilaca, već otvara vrata za ogroman rast srpske avio-industrije. Dok svet gleda ka Srbiji, Aerodrom „Nikola Tesla“ i Air Serbia već se pripremaju za najuzbudljiviji period u svojoj istoriji.

Srbija se nalazi na prekretnici koja ne samo da će doneti značajne investicije u infrastrukturu, već će transformisati i sektor vazdušnog saobraćaja, pružajući priliku kompanijama poput Air Serbia da dodatno ojačaju svoju poziciju na tržištu. Očekuje se da će milioni posetilaca iz svih krajeva sveta doći u Beograd, a to znači samo jedno – ogroman skok u broju letova. Već sada se govori o povećanju kapaciteta Aerodroma „Nikola Tesla“, novim destinacijama koje će povezivati Srbiju sa ključnim tržištima, i širenju flote kompanije Air Serbia.

EXPO 2027 nije samo trenutak, već dugoročna prilika. Novi letovi, veća frekvencija, i unapređenje aerodromske infrastrukture učiniće Beograd centralnom tačkom za sve one koji dolaze iz Evrope, Azije, Amerike. Ovaj događaj ne znači samo više putnika tokom trajanja EXPO 2027, već i dugoročno povećanje broja turista i poslovnih putnika koji će otkrivati sve što Srbija ima da ponudi.

Pored neposrednih ekonomskih koristi, EXPO će dugoročno doprineti reputaciji Srbije kao međunarodnog saobraćajnog čvorišta. Ovo nije samo prilika za Air Serbia da poveća broj linija, već i za Aerodrom Beograd da se pozicionira kao jedan od vodećih regionalnih aerodroma, spreman da odgovori na zahteve tržišta u periodu najveće međunarodne pažnje. Kako se pripreme intenziviraju, jasno je da će EXPO 2027 postati sinonim za novi uzlet avio-saobraćaja u Srbiji, postavljajući temelje za dugoročni rast i razvoj.

biznis.kurir.rs