Dželetović: Vlada ne gura probleme pod tepih
Foto: Zorana Jevtić

Dželetović: Vlada ne gura probleme pod tepih

InfoBiz -
On tvrdi da su rashodi u budžetu u velikoj meri nasleđeni, jer veliki deo budžetskih sredstava odlazi na servisiranje spoljnjeg duga, glavnice i kamata koji je napravljen ranije

BEOGRAD - Vlada Srbije je rebalansom budžeta pokazala da ne gura probleme "pod tepih", da je svesna težine situacije i da preduzima neophodne rezove i uštede kako bi budžetski deficit svela na projektovani okvir, rekao je danas koordinator Ekonomskog saveta Srpske napredne stranke Milenko Dželetović.

"Veoma je važno da se Vlada Srbije, po prvi put, odrekla lakšeg rešenja - prodaje poslednjeg "porodičnog srebra", Telekoma i drugih profitabilnih preduzeća, da bi spasavala budžet i gasila požar", naveo je on.

Vlada se opredelila za bolnije rezove, za štednju, reformu kompletnog javnog sektora i javnih preduzeća, penzionog i socijalnog sistema, sve ono što nije urađeno proteklih 12 godina kada je bio intenzivan priliv deviza iz inostranstva od privatizacije, donacije, doznaka..., ukazao je Dželetović.

On tvrdi da su rashodi u budžetu u velikoj meri nasleđeni, jer veliki deo budžetskih sredstava odlazi na servisiranje spoljnjeg duga, glavnice i kamata koji je napravljen ranije. Dželetović je rekao da se u kratkom roku najviše može uštedeti u javnom sektoru i javnim preduzećima koja nisu opravdala očekivanja, kao i na nekontrolisanim subvencijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja