PREMIJERA: Predstavljen fića sa 7 sedišta
Foto: Tanjug

Fijat 500L living

PREMIJERA: Predstavljen fića sa 7 sedišta

InfoBiz -
Ovog meseca počeće i proizvodnja osnovne verzije 500L, s pogonom na metan
1 / 3 Foto: Tanjug

KRAGUJEVAC - Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) predstavila je danas u Kragujevcu novu verziju svog modela "500L", nazvanu "living".

Direktor FAS Antonio Ćezare Ferara rekao je da je to automobil srednje klase, sa sedam sedišta i odlikama karavana koji će se proizvoditi u "našoj fabrici" u Kragujevcu. Dodao je da se predstavljanjem tog automobila obeležava sedma godina od početka proizvodnje modela iz porodice 500. Ta verzija automobila je dužine 4,35 metara, zapremina prtljažnika je 638 litara, a može da se radi i verzija s pet sedišta, rečeno je novinarima na promociji u Kragujevcu.

Čulo se da će se dizel-verzija "living" prodavati za 13.650 evra. Verzija "500L treking" koja je ranije predstavljena i u Beogradu, prodavaće se po promotivnoj ceni od 13.900 evra. Ferara je najavio da će ovog meseca početi i proizvodnja osnovne verzije "500L", s pogonom na metan. Podsetio je da su u ovoj godini uspeli da proizvedu i verziju "500L" za volanom na desnoj strani, za britansko tržište, i verziju za američko tržište.

Ferara je kazao da je u poslednjih godinu dana u Kragujevcu proizvedeno više od 80.000 vozila. Izrazio je nadu da će početi izvoz u Rusiju ukoliko srpski i ruski zvaničnici o tome postignu dogovor. Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco je na današnjoj svečanosti rekao da model "500L" nije samo primer italijanskog kvaliteta već je "500 i broj italijanskih kompanija koje posluju u Srbiji sa Fijatom na čelu, i čine Italiju glavnim partnerom i najvećim stranim investitorom u Srbiji", dodao je on. Te firme su spremne da se pridruže Srbiji na putu ka priključenju u EU, kazao je Manco. "Kragujevac i FAS jasno pokazuju zašto mnoge kompanije dolaze u Srbiju i investiraju. Ovde nalaze nove mogućnosti za prodor u zemlje u razvoju, uz rast u matičnoj zemlji", podvukao je italijanski ambasador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja