Objavljena lista investitora za izgradnju mini hidroelektrana

Objavljena lista investitora za izgradnju mini hidroelektrana

InfoBiz -
Za 65 lokacija nije bilo prijavljenih, podneto je devet prijava za lokacije koje nisu bile na spisku, a 39 lokacija je izuzeto sa spiska

BEOGRAD - Ministarstvo energetike Srbije je danas saopštilo da je objavljena konačna rang-lista investitora za izgradnju mini-hidroelektrana na 213 od 317 lokacija, koliko je ponuđeno na konkursu.

Na listi za svaku lokaciju su po tri investitora, u slučaju da neko odustane. Za 65 lokacija nije bilo prijavljenih, podneto je devet prijava za lokacije koje nisu bile na spisku, a 39 lokacija je izuzeto sa spiska, piše u saopštenju.

Konkurs za dodelu energetskih dozvola i saglasnosti za izgradnju 317 mini-hidroelektrana u 17 opština u Srbiji, raspisan je 19. februara i trajao je do 5. aprila. Prijavila su se 173 domaća i stran potencijalna investitora, i podnela ukupno 1.464 prijave.

Odlučeno je da se Trojni memorandum o razumevanju potpiše sa 91 investitorom za 213 lokacija, od kojih su 65 domaća pravna ili fizička lica. Potpisivanje Trojnog memoranduma o razumevanju najavljeno je za prvu polovinu jula za svaku lokaciju posebno, između Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, jedinice lokalne samouprave i potencijalnog investitora.

Ministarstvo energetike očekuje da će prve mini-hidroelektrane biti priključene na elektro-mrežu 2015. i 2016. godine. Pregled svih potencijalnih investitora je na sajtu Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track