Ilić obišao most na Jangcekjangu

Ilić obišao most na Jangcekjangu

InfoBiz -
Srbija uskoro dobija kredit za finansiranje radova na Koridoru 11

PEKING - Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić obišao je danas most na Žutoj reci u okviru višednevne posete Kini gde sa predstavnicima Eksim banke dogovara o tome kada će novac za izgradnju Koridora 11 biti operativan.

Ilić se juče sastao sa predstavnicima Eksim banke u Pekingu i rekao da će Srbija uskoro dobiti kredit finansiranje radova na Koridoru 11. Danas smo bili na sastanku u Eksim banci, želimo da ubrzamo dobijanje kredita i početak radova. Dogovorili smo se sa rukovodstvom banke da taj proces, ako je moguće, bude završen u julu, da bi sa radovima mogli odmah da počnemo, rekao je Ilić.

On je naglasio da je bilo nekih problema koji se moraju ražrešti na relaciji samog izvođača i banke. Ali to će ovih dana da se završi i nadamo se da će ovo biti prvi kredit iz fonda od 10 milijardi evra za jugoistočnu Evropu. Mi ćemo biti prvi koji ćemo dobiti taj kredit, zaključio je ministar Ilić.

Ilić će danas sa delegacijom posetiti Centar za monitoring autoputeva i naplatnih ramti i razgovarati sa vodećim ljudima kompanije Sandon hi spid group .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track