DRŽAVA OPET DREŠI KESU: Ovim grupama građana stiže 160 miliona dinara
Foto: Shutterstock, Ilustracija

DRŽAVA OPET DREŠI KESU: Ovim grupama građana stiže 160 miliona dinara

InfoBiz -

U cilju pružanja podrške privrednim subjektima za investiranje u izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta za preradu divljači, ribe, proizvodnju vina, piva i jakih alkoholnih pića, Ministarstvo privrede raspisalo je u petak javni poziv za preduzetnike, mikro, mala i srednja pravna lica i zadruge da se prijave za Program za podsticaj prerađivačkih kapaciteta u oblasti lova, ribarstva, proizvodnje vina, piva i jakih alkoholnih pića u 2024. godini, objavio je portal Preduzetništva.

Finansijska podrška privrednim subjektima za nabavku opreme, nekretnina i postrojenja, koja se pruža u okviru ovog programa, predstavlja kombinaciju bespovratnih sredstava Ministarstva privrede u iznosu do 30% vrednosti ulaganja i povoljnog kredita Fonda za razvoj u iznosu do 70% vrednosti ulaganja.

Za sprovođenje ovog programa Ministarstvo privrede je opredelilo 160 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će se preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansirati iz kredita Fonda za razvoj.

biznis.kurir.rs

Bonus video:

02:44

ŽENE PRIMAJU NOVČANU POMOĆ DOK BORAVE U SIGURNOJ KUĆI! Stručnjaci šokirali: Jedna je došla, pa otišla sa istim momkom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja