PRIVREDNA KOMORA SRBIJE VODI NAJUSPEŠNIJE STARTAP KOMPANIJE U LISABON: Ovo su najbolji uslovi u svetu za domaće početnike
Foto: Boban Ristić

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE VODI NAJUSPEŠNIJE STARTAP KOMPANIJE U LISABON: Ovo su najbolji uslovi u svetu za domaće početnike

InfoBiz -

Privredna komora Srbije (PKS) organizovaće učešće 24 najperspektivnije domaće startap kompanije na Veb samitu, najvećoj svetskoj tehnološkoj konferenciji, koja se od 11. do 14. novembra održava u Lisabonu, najavio je danas Marko Čadež, predsednik PKS.

Čadež je na konferenciji za medije pozvao sve zainteresovane startape da se od danas do 25. jula prijave na javni poziv za besplatno učešće i izlaganje na „Web Summit 2024 Serbia Island“ u Lisabonu.

- U prvom krugu, javnim glasanjem biće izabrano 50 startapa koji će se početkom septembra predstaviti uživo na do sada najvećem pič događaju u Srbiji – Web Summit Serbia Pitch, nakon čega će biti izabrana 24 najbolja za lisabonski samit - objasnio je Čadež i dodao:

- Ovo je sjajna prilika za sve naše startape, jer i oni koji ne budu među najboljih 24, imaće priliku da po povoljnijim uslovima nastupe na ovom svetskom događaju u prestonici Portugalije.

Kriterijumi za izbor, po rečima Čadeža, jesu inovativnost, potencijal za poslovanje na globalnom tržištu, dobar poslovni model, društveni i ekološki uticaj, tim i stručnost, kao i kvalitet prezentacije.

Privredna komora Srbije
foto: Boban Ristić

Da bi startap mogao da konkuriše i ostvari povlastice ne može da bude stariji od pet godina, mora da ima sopstveni softverski proizvod, ili da radi na povezanim hardverskim uređajima, kao i da ima veb sajt, objasnio je Nemanja Jovičić, član tima Web Summit Srbija, koja je partner PKS u organizaciji nastupa u Lisabonu.

Svi startapi koji se prijave na javni poziv imaće priliku da prođu četvoromesečnu obuku koja uključuje masterklas radionice, predstave se na pič događaju u septembru, ostvare globalnu vidljivost i uče od vodećih stručnjaka i profesionalaca, dodao je Jovičić.

Prošlogodišnja iskustva učešća na ovoj prestižnoj svetskoj tehnološkoj manifestaciji podelila je Teodora Pećanac iz startapa Petsi, koja je istakla da Veb samit u Lisabonu nudi povezivanje sa višemilionskom globalnom startap zajednicom, investitorima i partnerima.

- Lisabon je prilika koja se ne propušta - poručila je Pećanac.

O kakvom događaju je reč govore i prošlogodišnje brojke kada je Web Summit okupio više od 70.000 učesnika iz 153 zemlje i preko 2.600 startapa i više od 900 investitora.

BiznisKurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track