OTVARA SE NOVA FABRIKA U SRBIJI: U prvoj fazi zaposliće 150 radnika u ovom gradu, a ogromni objekti koštaće čak 50 miliona €!
Foto: Shutterstock

OTVARA SE NOVA FABRIKA U SRBIJI: U prvoj fazi zaposliće 150 radnika u ovom gradu, a ogromni objekti koštaće čak 50 miliona €!

InfoBiz -

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 miliona evra u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike.

Plan je i da u prvoj fazi bude zaposleno 150 radnika i da se, osim toga, uspostavi namenski program edukacije za zaposlene, saopšteno je iz Opštine Apatin.

Kineska kompanija namerava da otvori fabriku koja će koristiti tehnologije štancanja, zavarivanja, montaže, livenja pod pritiskom i digitalnog upravljanja u cilju proizvodnje auto-delova, poput rotora, statora itd.

Srbija, Nemačka, Dani dobavljača, auto-industrija, saradnja
foto: Shutterstock

Memorandum o razumevanju, kako bi se definisali principi i okviri saradnje između opštine Apatin i kineskog investitora u vezi izgradnje fabrike, potpisali su predsednica ove vojvođanske opštine Dubravka Korać i direktor Ningbo Zhenyu Technology Jiang Ning.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming.

BiznisKurir/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track