RETKO PRVO IZDANJE HARIJA POTERA PRODATO ZA 45.000 FUNTI: Dela Roulingove će uvek biti na ceni, evo kome je knjiga otišla u ruke
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

RETKO PRVO IZDANJE HARIJA POTERA PRODATO ZA 45.000 FUNTI: Dela Roulingove će uvek biti na ceni, evo kome je knjiga otišla u ruke

InfoBiz -

Primerak knjige 'Hari Poter i kamen mudraca' autora J.K. Rouling, koja je bila jedna od prvih 500 štampanih 1997. godine, prodata je za 45.000 funti u Edinburgu, gde je i napisan veći deo knjige.

Knjiga sadrži grešku u kucanju u reči 'filozofski' na zadnjoj korici, a '1 magični štapić' je dva puta naveden u spisku školskog pribora na 53. strani.

Roman, za koji se predviđalo da će koštati između 40.000 i 60.000 funti, na kraju je prodat za 45.201 funtu u aukcijskoj kući Lion i Turnbul, uprkos greškama.

Hari Poter
foto: Profimedia

Primerak je kupio njen prethodni vlasnik pre dvadesetak godina iz radnje Adrijana Haringtona u ulici Kensington Čerč u Londonu, a aukcionari su je opisali kao 'odličan primer rada'.

Nakon objavljivanja, štampan je samo mali broj primeraka zbog neizvesnosti izdavača da li će se knjiga pokazati popularnom ili ne.

Serija o Hariju Poteru, koja obuhvata sedam knjiga, kasnije adaptiranih u filmske hitove, postala je jedna od najomiljenijih na svetu.

biznis.kurir.rs/Yahoo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track