SVEČANO OTVOREN VETROPARK KRIVAČA Vučević: Dobri su projekti pred nama
Ilustracija, Foto: Kurir

SVEČANO OTVOREN VETROPARK KRIVAČA Vučević: Dobri su projekti pred nama

InfoBiz -

Vetropark Krivača - prvi vetropark u Istočnoj Srbiji danas je svečano otvoren. Pritiskom na taster označen je početak rada vetroparka.

Premijer Miloš Vučević obratio se prisutnima:

- Ovde država nije morala da daje podsticaje, ali je dala ambijent. Ovo zaista deluje kao ozbiljan projekta i veliki izazov. Ono što je zadatak vlade i ministarstva, naš interes je da smo energetski što nezavisniji. Razumevanje i saradnja sa prirodom. Dobri su projekti pred nama, grade se novi vetroparkovi. Ulivaju nadu da idemo u dobrom pravcu, ali nam treba još sinergije. Videli ste koliko je ova investicija značajna. Pokretanje više segmenata jedne ekonomije. Iz ovog kraja imamo mnogi ljudi koji su otišli, da ih vratimo. Nije zelena samo Slovenije, zelena je i Srbija. Čekamo nove projekte.

vetropark
foto: Kurir

Damjan Bergant, ambasador Slovenije, istakao je da Srbija i Slovenija raspolažu bogatim resursima, i teže da iskoriste te resurse.

- Jedan od realizovanih potencijala nalazi se ovde na Krivači. Ovo je jedan od najvećih projekata u regionu. Želim da nastavite ovu uspešnu saradnju - kazao je.

Mihailo Janković, ispred MK Group, obratio se prisutnima i rekao da će ova grupa dati veliku podršku energetskoj tranziciji.

- Ako ljude pamte po onome što iza sebe ostavljaju, danas možemo biti ponosni na ovo- kazao je Janković.

1 / 3 Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track