MINISTAR MALI: Ekonomija Srbije i dalje raste, u februaru rast BDP od 5,9 odsto
Foto: PRVA

tv gostovanje

MINISTAR MALI: Ekonomija Srbije i dalje raste, u februaru rast BDP od 5,9 odsto

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ekonomija Srbije "i dalje raste" i da je u februaru ostvaren rast bruto društvenog proizvoda (BDP) od 5,9 odsto.

Mali je za Prvu televiziju rekao da je takav rezultat "daleko iznad očekivanja". ; "Srbija nastavlja da raste dok je jedna Nemačka u recesiji a druge ekonomije mnogo sporije rastu. Potpuno kontrolišemo javni dug u odnosu na BDP i danas je na 48,5 odsto.

Trenutno imamo više od 400 milijardi na računu, rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost, nikad veće devizne i rezerve u zlatu", rekao je Mali.

Ocenio je da se privreda Srbije pokazala "mnogo otpornijom" u suočavanju sa globalnim izazovima od ekonomija mnogih drugih država. "Kurs nam je potpuno stabilan, inflacija polako ali sigurno pada i već u maju biće u rasponu tri odsto plus-minus jedan i po odsto.

Na dobar način, čak i bolje nego drugi, se nosimo sa tim globalnim problemima, sa pandemijom, nestašicama, lokalnim sukobima i ratovima", rekao je Mali.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track