POZNATI FARMACEUTSKI GIGANT KOJI POSLUJE I KOD NAS OTPUSTIO GOTOVO 700 RADNIKA: Objavili šta planiraju u naredne tri godine
Foto: Shutterstock

POZNATI FARMACEUTSKI GIGANT KOJI POSLUJE I KOD NAS OTPUSTIO GOTOVO 700 RADNIKA: Objavili šta planiraju u naredne tri godine

InfoBiz -

Novartis će otpustiti do 680 radnika u svojoj razvojnoj organizaciji, što pomaže da se medicinski proizvodi firme plasiraju na tržište, saopštila je u utorak švajcarska farmaceutska kompanija.

U naredne dve do tri godine biće otvoreno oko 440 radnih mesta u Švajcarskoj i do 240 u Sjedinjenim Državama, saopštila je kompanija sa sedištem u Bazelu.

Suparnički švajcarski proizvođač lekova Roš takođe je ranije ove godine objavio da je upraznio 345 radnih mesta u razvoju proizvoda. Novartis trenutno zapošljava oko 12.500 u razvoju koji uključuje rukovanje propisima o lekovima, analitiku i funkcije podrške kao što je osiguranje kvaliteta.

lekovi, tablete, blister lekova, antibiotici
foto: Shutterstock

Osoblje je takođe uključeno u projektovanje procesa proizvodnje lekova nakon završenog istraživačkog rada. Oko 3.000 uloga trenutno je u Švajcarskoj i 2.000 u Sjedinjenim Državama, što znači da će oko 14 procenata pozicija u tim zemljama biti pogođeno.

U međuvremenu, kompanija je rekla da će dodati uloge u naredne dve do tri godine, što znači da će doći do neto smanjenja od 1-2 procenta na globalnom nivou. Novartis je rekao da su promene osmišljene da preoblikuju njegove mogućnosti za pristup lokalnim talentima kao što su naučnici koji procenjuju podatke i stručnjaci za regulativu u Britaniji.

- Ostajemo posvećeni razvoju u Švajcarskoj kao našem centru za inovacije za kompleksan razvoj i pružanju strateškog vođstva kao globalnog štaba za razvoj - rekao je portparol.

- SAD ostaju ključno razvojno središte sa jakom zastupljenošću u našim globalnim programskim timovima, odgovornim za unapređenje našeg cevovoda za lekove.

(Kurir.rs/R.V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track