MINISTAR JOVANOVIĆ REFORMATOR GODINE! NALED predstavio Sivu knjigu sa 100 preporuka i reformskim prioritetima u 2024. godini
Foto: Naled

priznanje

MINISTAR JOVANOVIĆ REFORMATOR GODINE! NALED predstavio Sivu knjigu sa 100 preporuka i reformskim prioritetima u 2024. godini

InfoBiz -

Nagrada NALED-a Reformator godine pripala jeministru informisanja i telekomunikacija Mihailu Jovanoviću za doprinos digitalnoj transformaciji javne uprave u Srbiji i sistemskim reformama u oblasti elektronskih komunikacija u skladu sa EU standardima.

Priznanje ministru, čijim zalaganjem su realizovane značajne inicijative na korist građana i privrede, od uspostavljanja prvog državnog data centra, preko razvoja više stotina elektronskih servisa na portalu eUprave do skorašnjeg usvajanja Zakona o elektronskim komunikacijama, dodeljeno je na godišnjoj konferenciji o ekonomskim reformama, koja je organizovana uz podršku Nemačke razvojne saradnje (GIZ) i Inicijative „Bolji način", i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Ministar Jovanović poručio je da je Siva knjiga svojevrsni putokaz za Vladu Srbije za dalji privredni rast.

- Pružajući stalnu podršku Vladi, NALED je postao deo istorijskih promena ka stvaranju moderne i prosperitetne Srbije - rekao je Jovanović.

On je dodao da je informaciju da je postao dobitnik Naledove nagrade Reformtor godine dobio sam 29. februara.

- Nadam se da neću četati još četiri godine na neko novo priznanje - našalio se

Ovom prilikom predstavljeni su reformski rezultati u 2023. godini i novo, 16. izdanje Sive knjige NALED-a sa100 preporuka za unapređenje uslova poslovanja u našoj zemlji, koje su upućene Vladi Srbije.

- Nadamo se da će nova Vlada ubrzati tempo reformi i uspeti da prevaziđe magičnu brojku od 12 delimično ili potpuno sprovedenih preporuka Sive knjige godišnje, što je bio rezultat u proteklih nekoliko izdanja. Publikacija donosi 19 novih i 81 ažuriranu i unapređenu preporuku. Iako cela Siva knjiga počiva na evropskim vrednostima i principima fer konkurencije, transparentnosti, vladavine prava i održivog razvoja, i ove godine izdvojili smo 18 reformskih inicijativa koje su ponele "EU bedž" zbog svog naročitog značaja za brže evropske integracije Srbije - poručio je predsednik Izvršnog odbora NALED-a Dejan Đokić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track