NEMCI POČINJU IZGRADNJU FABRIKE U ČAČKU: Zaposliće 800 radnika, a jedan razlog je bio presudan da se odluče baš za ovu lokaciju
Foto: Rojters

investicija

NEMCI POČINJU IZGRADNJU FABRIKE U ČAČKU: Zaposliće 800 radnika, a jedan razlog je bio presudan da se odluče baš za ovu lokaciju

InfoBiz -

Izgradnja velike fabrike nemačke kompanije PWO počinje u Čačku u maju ove godine, najavio je gradonačelnik ovog grada Milun Todorović.

Ona posluje u sektoru metalske industrije i poseduje pogone za proizvodnju delova za automobilsku industriju u Nemačkoj i Češkoj, a nalaziće se u industrijskoj zoni u Preljini. Kako je rekao gradonačelnik Čačka, u prvoj fazi ova fabrika zaposliće 300 radnika.

- U Čačku već radi devet inženjera te kompanije. Ovo je odlična vest za naš grad. Ugovorom će biti precizirano da u poslednjoj fazi na 60.000 kvadrata proizvodnog prostora, na 11 hektara površine, bude zaposleno do 800 radnika. Još bolja vest je da će od tih 800 radnika oko 80 odsto biti visokoobrazovanih. Već dve i po godine smo u pregovorima sa ovom kompanijom, a pre svega zahvaljujući dobrim ekonomskim parametrima ove fabrike, koja podrazumeva trajne ugovore sa najpoznatijim svetskim brendovima. Zbog naših kadrova sa Fakulteta tehničkih nauka, ali i srednjih škola u gradu, pre svega iz Tehničke i Mašinsko-saobraćajne škole, oni su se opredelili za Čačak - rekao je Todorović.

Podsetimo, prvi čovek Čačka je nedavno izjavio da je ovo poslednja investicija koja dolazi u ovaj grad.

kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja