DA LI ĆE OVAJ ČOVEK SPASTI MODNI BREND KOJI SRBI OBOŽAVAJU? Dan pošto je objavljeno da prodaja pada novi direktor "gasi požar"!
Foto: Shutterstock

promene

DA LI ĆE OVAJ ČOVEK SPASTI MODNI BREND KOJI SRBI OBOŽAVAJU? Dan pošto je objavljeno da prodaja pada novi direktor "gasi požar"!

InfoBiz -

Deonice čuvenog modnog brenda H&M, koji ima poslovnice širom sveta, pa i u Srbiji, pale su nakon vesti o smeni rukovodstva. Dugogodišnja direktorka Helena Helmerson se povukla sa pozicije izvršnog direktora, a na njeno mesto je došao Daniel Erve, koji je u kompaniji 18 godina.

Šveđanin Erve je u decembru 2023. sam izrazio interesovanje za tu poziciju, a uprava je sada donela konačnu odluku.

- I počastvovan sam i veoma sam srećan zbog poverenja odbora i motivisan i ponizan zadatkom. Zajedno sa svim posvećenim kolegama, nastavićemo da stvaramo nenadmašnu vrednost za naše klijente i profitabilan rast. Naš fokus će biti na tome da našim klijentima ponudimo najbolje kombinacija mode, kvaliteta, cene i održivosti u inspirativnom i atraktivnom okruženju za kupovinu - kaže Daniel Erver, izvršni direktor H&M grupe.

Odeća, Veš, Slaganje
foto: Shutterstock

Daniel Erve ima 42 godine i diplomirao poslovnu administraciju na Univerzitetu u Geteborgu i razmenu sa poslovnom školom ESSEC u Parizu, Francuska.

O NOVOM IZVRŠNOM DIREKTORU

Daniel Erve je svoju karijeru u H&M-u počeo kao letni pripravnik 2005. godine, a kroz gotovo dve decenije radio je na različitim pozicijama unutar cele grupacije koja se sastoji od brendova H&M, COS, Monki, Vikdej, Adr Storis i Arket. Poslednje četiri godine odgovoran je za istoimeni brend H&M, koji je ujedno i najveći u grupaciji.

- Daniel Erve je kompetentan, iskusan i cenjen vođa koji ima sve kvalitete potrebne za nastavak razvoja H&M grupe - istakao je predsednik grupacije H&M Karl-Johan Person, unuk osnivača brenda Erlinga Persona.

Helena Helmerson, radila je 26 godina u okviru H&M grupe, od čega poslednje četiri godine kao izvršni direktor.

- Provela sam skoro ceo svoj profesionalni život u H&M grupi i veoma sam zahvalna što sam imala priliku da radim u mnogo različitih delova poslovanja, u različitim zemljama i na različitim ulogama. Sa pomešanim osećanjima sam obavestila odbor direktora zbog moje odluke da napustim funkciju generalnog direktora. Veoma sam ponosna na ono što smo zajedno postigli u poslednjih nekoliko godina kada smo navigirali kroz pandemiju i nekoliko geopolitičkih i makroekonomskih izazova. Međutim, bilo je veoma zahtevno povremeno za mene lično i sada osećam da je vreme da napustim ulogu generalnog direktora, što naravno nije bila laka odluka - izjavila je Helmersonova.

Ona je dodala za je zahvalna svim kolegama na poverenju i saradnji, kao i i dalje veruje u rad kompanije.

Odeća
foto: Shutterstock

- Sada ću obezbediti dobru primopredaju i razmisliti o svom sledećem koraku - navedeno je na zvaničnoj stranici kompanije.

Ovaj modni gigant se suočava sa teškim vremenima. Najavili su zatvaranje više od 400 prodavnica u Španiji i otkaze za veliki broj radnika zbog preusmeravanja poslovanja, dok je suštinski problem jaka konkurencija u ovoj zemlji. Deonice su im takođe u padu, pa se ostaje da vidi da li će nova poslovna politika Daniela Ervera doneti boljitak kompaniji i popraviti rezultate.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track