MOMIROVIĆ: Podrška privatnom sektoru - prioritet ekonomske politike Vlade
Foto: MUST Đ.K.

MOMIROVIĆ: Podrška privatnom sektoru - prioritet ekonomske politike Vlade

InfoBiz -

Pre godinu dana sam preuzeo predsedavanje Nacionalnim koordinacionim telom za olakšanje trgovine (NKTOT) i definitivno se pokazalo da je značajno da jedan ministar direktno koordinira radom važnog međuresornog tela koje je osmišljeno da bude podrška privredi i olakša poslovanje u zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Šapcu održana sednica Nacionalnog koordinacionog tela za olakšanje trgovine.

Tomislav Momirović
foto: MUST Đ.K.

"Danas smo u Šapcu održali desetu sednicu NKTOT-a. Zajedno sa kolegama iz drugih ministarstava i predstavnicima privredne zajednice radili smo na tome da dodatno olakšamo trgovinu i nastavimo sa razvojem regionalnih ekonomskih inicijativa koje spajaju naše privrede", rekao je Momirović i dodao da je zajednički cilj omogućiti bolju perspektivu za naše kompanije jer upravo te kompanije zapošljaju naše ljude.

"U prethodnim godinama u Srbiji su se desile velike i važne promene. Pre deset godina imali smo 550.000 radnika manje u našoj zemlji, dok primera radi, u Šapcu, gde se trenutno nalazimo stopu nezaposlenosti smanjili smo na 5 odsto. Doveli smo nekoliko velikih kompanija poput „Yazaki Europe“, „Mint“, ali i domaće kompanije su ojačale, veliki broj malih i srednjih preduzeća je porastao i zaista sam ponosan koliki smo posao ovde uradili", naglasio je ministar Momirović.

"Srbija zaista ne sme da stane! Veliki put smo prešli i moramo dodatno još da mobilišemo naše resurse i damo sve od sebe kako bi doveli još investitora, ostvarili još bolju perspektivu za naše mlade ljude i dok prosečna plata na nivou Republike Srbije ne bude 1400 evra, a prosečna penzija ne bude 600 evra mi zaista nećemo stati", zaključio je ministar Momirović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track