TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE DOBIJA SVOJU MARINU: To nije sve, gradi se i oaza za jedriličare, projekat vredan 2,5 miliona €
Foto: Kurir Televizija

za još lepšu sliku

TURISTIČKI DRAGULJ SRBIJE DOBIJA SVOJU MARINU: To nije sve, gradi se i oaza za jedriličare, projekat vredan 2,5 miliona €

InfoBiz -

Golubac će uskoro dobiti marinu za 100 manjih čamaca istovremeno, a vrednost posla procenjena je na 300 miliona dinara (2,5 miliona €). Tender za izgradnju raspisalo je Ministarstvo turizma i omladine, a kako je navedeno u tehničkoj dokumentaciji, novoprojektovani spoljni valobran biće ukupne dužine 201 metara.

U okviru izgradnje marine sa pripadajućim sadržajima predviđena je izgradnja upravnog objekta sa prostorom za jedriličarski centar i sa parkingom.

Aleksandar Vučić, Golubac
foto: Kurir

Gradnja marine u Golupcu, kako je ranije najavljivano predviđena je projektom „Zaplovi Srbijom“, koji podrazumeva gradnju pristaništa u više mesta na Dunavu i to još u Somboru, Kladovu, Smederevu i Velikom Gradištu, a potom sledi izgradnja međunarodnih putničkih pristaništa i pontona za međunarodni, domaći i prekogranični kanalski i linijski saobraćaj.

Cilj tog projekta je da se što većem broju turista koji obilaze Srbiju sa reka predstave tvrđave, arheološki lokaliteti, spomenici kulture i prirodna bogatstva.

kurir.rs/eKapija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track