NEMAČKO PORODIČNO PREDUZEĆE U KRIZI: Imaju 2.300 zaposlenih i 250 poslovnica, kriju detalje od svih
Foto: Shutterstock

NEMAČKO PORODIČNO PREDUZEĆE U KRIZI: Imaju 2.300 zaposlenih i 250 poslovnica, kriju detalje od svih

InfoBiz -

KODi GmbH je nemačko porodičnopreduzeće srednje veličine sa sedištem u Oberhausenu s oko 2.300 radnika.

Kodi posluje na oko 250 lokacija u Nemačkoj (od kojih je većina u Severnoj Rajni-Vestfaliji), kao i internet trgovinom s dostavom širom zemlje. Porodica preduzetnika Nölle želi da prilagodi svoj diskont neprehrambenih proizvoda budućnosti. Prema pisanju Lebensmittel Zeitung, kompanija je angažovala stručnjaka Kristijana Mulera kao savetnika za restrukturiranje, prenosi Feniks magazin.

"Već je pratio slične procese kod drugih veledrogerija. Kao deo obnove, "cela naša organizacija i svi procesi trenutno su na testu", rekla je portparolka kompanije.

Koje bi konkretne mere trebalo da obuhvati obnova još nije odlučeno. Iako je kompanija demantovala tvrdnje da se planiraju velika smanjenja osoblja u centru, ne isključuje mogućnost da će se to primeniti i na oko 250 poslovnica i njihove radne snage.

Diskontni Lanac, Kodi
foto: Shutterstock

Ali poroca Nölle sve opcije drži otvorenim. Paralelno s restrukturiranjem rade se i planovi spajanja. Nacrt za spajanje Kodija s Mäc Geizom i Pfennigpfeifferom, koji pripadaju investicijskoj kompaniji Management Trust Holding (MTH), navodno je razvijen.

Međutim, ono što projektu još nedostaje je snažan investitor. Potraga za investitorima već je u punom jeku. Prema rečima upućenih, u scenariju spajanja moguć je i ulazak još jednog trgovca.

Kurir.rs/Fenix magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track