NOVI ROKOVI ZA 34.000 DINARA OD DRŽAVE! Evo do kada se i kako možete prijaviti i kada možete da očekujete novac! Detaljno uputstvo
Foto: Shutterstock

podaci se ostavljaju preko portala

NOVI ROKOVI ZA 34.000 DINARA OD DRŽAVE! Evo do kada se i kako možete prijaviti i kada možete da očekujete novac! Detaljno uputstvo

InfoBiz -

Imajući u vidu izuzetno veliku zainteresovanost poslodavaca i nezaposlenih mladih za učešće u programu „Moja prva plata", procenjeno je da je u interesu svih učesnika da se definišu novi rokovi po fazama realizacije programa „Moja prva plata", navodi se u saopoštenju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje slobodnih radnih pozicija biće realizovano od 10. oktobra do 7. novembra, dok će pijavljivanje nezaposlenih mladih za učešće u programu biti od 13. novembra do 6. decembra.

NZS ističe da će se proces izbora kandidata od strane poslodavaca odvijati od 7. do 22. decembra. Na portalu "Moja prva plata" najkasnije do 29. decembra biće objavljena konačna lista poslodavaca sa brojem izabranih izvršilaca na oglašenim radnim pozicijama.

posao, polodavac, zaposlenje
foto: Dmitriy Shironosov / Alamy / Alamy / Profimedia

Zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze, biće sprovedeno u periodu od 1. do 19. januara 2024. godine. U tom roku mora početi sprovođenje programa "Moja prva plata".

Podsetimo, cilj je da se mladima pruži prilika za sticanje prvog radnog iskustva, a da istovremeno pomogne poslodavcima iz privatnog i javnog sektora da reše problem nedostatka stručnog kadra.

Svi koji učestvuju u programu "Moja prva plata" dobijaće mesecnu naknadu i to 28.000 dinara sa srednjoškolskom diplomom, 34.000 dinara sa fakultetskom diplomom, i svi imaju pravo na uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti u skladu sa zakonom.

Prvobitno je bilo najavljeno da se svi koji ispunjavaju uslove mogu prijaviti preko portala Moja prva plata prijave od 6. do 24. novembra, ali su ti termini sada promenjeni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track