ČAČANSKI GIGANT 4. PUT IDE NA DOBOŠ: Država promenila pravila igre, fabrika neće moći da se kupi po ceni stana na Vračaru
Foto: D.Č.

agencija za licenciranje stečajnih upravnika

ČAČANSKI GIGANT 4. PUT IDE NA DOBOŠ: Država promenila pravila igre, fabrika neće moći da se kupi po ceni stana na Vračaru

InfoBiz -

Poverenik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koja raspolaže imovinom bankrotiranih preduzeća, obavestio je Privredni sud u Čačku, odbor poverilaca i zainteresovane o nameri, planu, načinu, metodu i rokovima četvrte prodaje Fabrike reznih alata.

Ona će da bude održana 22. novembra ove godine u Beogradu, ali sada po metodu javnog prikupljanja ponuda za razliku od prethodne tri neuspešne održane tokom ove godine, koje su bile po načinu javnog nadmetanja.

- Sada se kupcima nudi većina nekad uzornog kolektiva, čija je imovina razmeštena u središtu Čačka: 24 hale i ostale građevine ukupne površine 18.070 kvadrata, kao i 3,19 hektara gradskog građevinskog zemljišta u svojini Republike Srbije, sa pravom korišćenja - kažu u Agencijii za licenciranje stečajnih upravnika.

Fabrika reznog alata, FRA, Čačak
foto: RINA

Procenjena vrednost te imovine je 1,18 milijardi dinara, a depozit za učesnike iznosi 59 miliona.

TRI PUTA NEUSPEŠNO

Imovina FRA prodata je 5. septembra na trećoj aukcijskoj prodaji, po početnoj ceni od 58,8 miliona dinara, konzorcijumu koga čine čačanska kompanija Unipromet i beogradska kompanija DSD-Eurolajn.

Zakonom o stečaju propisano je da će upravnik, ukoliko posle trećeg sprovedenog javnog nadmetanja ne unovči definisani predmet prodaje (što je ovde bio slučaj), prodaju sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda. Upravnik će prihvatiti najbolju dostavljenu, ako je na prvoj jednaka ili veća od 50 odsto procenjene vrednosti. Ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od polovine procenjene vrednosti, stečajni upravnik dužan je da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca.

kurir.rs/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track