VELIKA POTRAŽNJA STANOVA U ČAČKU! U gradu na Moravi preko 30 gradilišta, a najviše kupaca dolazi iz OVA DVA GRADA
Foto: Kurir televizija

kurir tv

VELIKA POTRAŽNJA STANOVA U ČAČKU! U gradu na Moravi preko 30 gradilišta, a najviše kupaca dolazi iz OVA DVA GRADA

InfoBiz -

U gradu na Moravi poslednjih nekoliko godina sve je veća potražnja za stanovima, pa je Čačak postao jedno veliko gradilište na kome se trenutno gradi više od desetak stambenih višespratnica.

Međutim, u odnosu na prošlu godinu cene su u blagom opadanju. Koja je cena kvadrata u Čačku, ali i zainteresovanost kupaca, istraživala je novinarka kurira Violeta Jovičić u razgovoru sa Biljanom Kićanović iz agencije za nekretnine.

01:41

VELIKA POTRAŽNJA STANOVA U ČAČKU! U gradu na moravi preko 30 gradilišta, a najviše kupaca dolazi iz OVA DVA GRADA

- Cena stanova u novogradnji je od 1250 do 1450 plus PDV, a stara gradnja je 1000 do 1100 evra. I dalje je tražnja u Čačku visoka mada su cene u nekom blažem opadanju. Sad je došlo do blagaog pada, ali ne nešto bitno - rekla je Kićanović.

A kupci uglavnom dolaze iz zapadne Srbije:

- Uglavnom su kupci iz Arilja i Ivanjice, ali ima ih i iz Čačka, jer je grad u usponu i ima dosta uspešnih privrednika. Tražnja je u velikoj meri poslednjih godina porasla, pa je zbog toga i gradnja porasla. Veliki je priliv ljudi koji dolaze u Čačak.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

02:13

U BEOGRADU MASA OBJEKATA LEŽI NA VIŠE OD 2.000 KLIZIŠTA: Frapantni podaci Građevinske komore Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja