PRODAJOM KOSE MOŽETE DA ZARADITE I 1.000 EVRA: Unosan biznis u Srbiji, ali i magnet za prevaru! Ovo su uslovi da uzmete pare
Foto: Promo

tanka duga kosa devojčica može biti teža od kose odraslih

PRODAJOM KOSE MOŽETE DA ZARADITE I 1.000 EVRA: Unosan biznis u Srbiji, ali i magnet za prevaru! Ovo su uslovi da uzmete pare

InfoBiz -

Prodaja kose u Srbiji je jako unosan biznis za salone, ali i za mušterije koji se odluče da ošišaju svoju dugu kosu, zarada može da ide i do 1.000 evra.

Ukoliko na internetu ukucate prodaja kose izaći će vam gomila oglasa, međutim treba biti obazriv, jer se među njima kriju i brojne prevare.

U većini oglasa teško da ćete odmah saznati cenu, uglavnom stoji kontakt, tek pozivom možete dobiti sve infomacije uz obrazloženje "da su oni najbolje i nude najviše". Prosek cena za kilogram kose je 300-350 evra, ali ako ste dovoljni uporni u traženju, možete dobiti i bolju cenu.

Kvalitetna kosa je na ceni
Kvalitetna kosa je na cenifoto: Profimedia

Najvažnije je da ispunjavate sledeće uslove: da kosa bude minimalno duga 45 cm kod odraslih i 40 cm kod dece. Idelano bi bilo da je netretirana, odnosno nefarbana, da je zdrava i negovana jer to automatski diže cenu, potvrdili su za N1 u jednom salonu, koji se dugi niz godina bavi kupovinom kose za izradu perika.

Kako su naveli, oni nude 500 evra za kilogram kose, što znači da se 50 evra dobije za 100 grama. Međutim, veoma je teško odrediti tačnu cenu bez merenja isečene kose.

Perike
Perikefoto: Shutterstock

- Kada dođete u salon, mi vam parcijalno šišamo kosu, gledamo da je ne iščešljavamo jer to ne bi bilo fer, da odbacimo taj deo kose. Ošišanu kosu sa sve otpacima od šišanja merimo i onda određujemo tačnu cenu, uglavnom se žene iznenade koliko mogu da zarade, a pritom dobiju besplatnu novu frizuru - rekla je vlasnica salona.

Vlasnica salona je istakla da postoje brojni saloni koji to rade, ali je upozorila da medu njima postoje i oni koji često "zakinu mušterije".

Duga kosa
Duga kosafoto: Printscreen/Instagram

- Nikada nemojte da pristanete na prodaju kose, ako vam ponude fiksnu cenu ili vam je odrede "slobodnom procenom". Kvalitet i dužina treba da budu jedini parametri koji određuju koliko ćete dobiti novca. Svaki put proverite da li imaju vagu, jer verovali ili ne, tanka duga kosa devojčica može da bude teža od kose odraslih, ali to ne može da se proceni pod rukom - objasnila je dugogodišnja frizerka za N1.

Ukoliko Vam teško pada da se odreknete svoje duge kose, razmislite da njenim skraćivanjem nešto i zaradite. Kao što je rečeno, lepa i duga kosa je od uvek bila na ceni, samo pametno birajte gde će to da uradite.

Kurir/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track