POŠTO-POTO ŽELE DA ZADRŽE PREPOZNATLJIVOST POZNATOG CRNOGORSKOG HOTELA: Uslovi vrlo strogi, prvo 5 zvezdica, a onda i još ponešto
Foto: Shutterstock

ruina će prerasti u luksuz

POŠTO-POTO ŽELE DA ZADRŽE PREPOZNATLJIVOST POZNATOG CRNOGORSKOG HOTELA: Uslovi vrlo strogi, prvo 5 zvezdica, a onda i još ponešto

InfoBiz -

Priprema međunarodnog javnog poziva za dugoročni zakup jednog od zaštitnih znakova Budve – hotela Mogren nasuprot Starog grada, potvrđen je u Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera. Javni poziv priprema zakonski zastupnik državnog preduzeća u saradnji sa resornim Ministarstvom razvoja i turizma.

Budući zakupac ima obavezu da rekonstruiše dotrajali hotel, koji poseduje tri zvezdice i dovede ga na nivo od pet zvezdica.

- Jedan od uslova da bi se neko prijavio na ovaj međunarodni konkurs je da bude operater sa najmanje stotinu hotela. Očekuje se da će tokom jula, pošto Upravni odbor Budvanske rivijere dati saglasnost, a onda i Vlada, nakon čega će se objaviti međunarodni javni poziv.

Ono što je takođe bitan uslov jeste da budući zakupac zadrži sve radnike koji su trenutno zaposleni u hotelu Mogren. Za ovaj ugostiteljski objekat je nedavno postojao interes međunarodnih hotelskih brendova.

Ideja o rekonstrukciji čuvenog Mogrena postoji već nekoliko godina, a krajem septembra 2019. data je suglasnost državnoj kompaniji da rekonstruiše i dogradi hotel, kako bi dobio petu zvezdicu.

Idejno rešenje koje je dobilo zeleno svetlo praktično bi zadržalo svoj prepoznatljivi izgled. Planirana je nadogradnja samo jedog sprata, iako planski dokument predviđa tri sprata koji će se nadograditi na tom mestu.

Idejnim projektom predviđena je izgradnja otvorenog bazena, spa centra, a hotel bi dobio i luksuzni predsednički apartman, dok bi svi sadržaji bili prilagođeni standardima hotela sa pet zvezdica.

kurir.rs/ poslovni.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja