Jedan od restorana dobio je i oznaku "Bib Gourmand", koju zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac

BEOGRAD - Čuveni Mišlenov gastronomski vodič (Michelin) uvrstio je Srbiju u svoju selekciju i preporučio čak 14 restorana u Beogradu što je veliki kompliment domaćim ugostiteljima.

"Izuzetna je čast i prestiž naći se na Mišelin svetskoj gastronomskoj mapi. Beograd je još jednom dokazao da je vrhunska gastronomska destinacija na međunarodnoj sceni, koja nudi bogata, raznovrsna i dinamična gastronomska iskustva", navela je ministarka Tatjana Matić tim povodom u saopštenju.

OVDE MOŽETE POGLEDATI ŠTA JE MIŠLEN NAPISAO O NAMA

miselin.jpg
guide.michelin.com printscreen 

Istakla je da je to priznanje kvalitetu i autentičnosti domaće kulinarske delatnosti od velikog značaja za celokupnu turističko-ugostiteljsku privredu kao podsticaj dostizanju vrhunskog kvaliteta i prepoznatljivosti, ali i veće vidljivosti i promocije turističke ponude Srbije.

jorgovanka-tabakovic-nbs-narodna-banka-srbije-restoran.jpg
Shutterstock 

U Mišelin vodiču je restoran Iva New Balkan Cuisine dobio oznaku ,"Bib Gourmand", koju zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta i koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Ovo je Mišlen napisao o nama

Kad je reč o Srbiji i našoj nacionalnoj kuhinji, Mišlen je napisao da je raznovrsna zahvaljujući geografskom položaju Srbije koja se nalazi između Istoka i Zapada kao i mešanju uticaja kroz istoriju i raznih kulinarskih kultura poput turske, mađarske i ostalih balkanskih uticaja. Pejzaž Srbije, pun bogate i plodne zemlje, daruje divan izbor visoko kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda tokom cele godine... Rezultat je živa i popularna kulinarska scena koja je svima dostupna.

Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište i Langouste, kao i restoran Bela Reka, koji je posebno prepoznat zbog svoje posvećenosti održivom razvoju i činjenice da su sastojci koji se koriste za pripremu hrane u ovom restoranu potpuno organski i dolaze sa Homoljskih planina.

Kurir.rs/Beta