Ne mogu vlada i guverner da imaju različite koncepte
Foto: KURIR

Ivica Dačić

Ne mogu vlada i guverner da imaju različite koncepte

InfoBiz -
Kad neko izgubi vlast, onda se svi sete da su eksperti, a kako su došli na vlast - došli su voljom demokratske stranke i naše tadašnje koalicije, poručio predsednik vlade

SREMSKA KAMENICA - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se ekonomska politika države ne može efikasno voditi ako guverner Narodne banke Srbije i vlada imaju različite koncepte upravljanja finansijama.

Dačić je novinarima u Sremskoj Kamenici, upitan da prokomentariše nova zakonska rešenja kojima se reguliše funkcionisanje Narodne banke Srbije, rekao da pobeda na izborima daje za pravo svakoj koaliciji da vodi samostalnu politiku, pa i u oblasti finansija.

Ističući da nema ništa protiv da Narodna banka Srbije funkcioniše kao nezavisna institucija, Dačić je podsetio da su i pređašnji guverneri bili političari ili ljudi koje su postavile političke stranke.

"Kad neko izgubi vlast, onda se svi sete da su eksperti, a kako su došli na vlast - došli su voljom demokratske stranke i naše tadašnje koalicije", rekao je Dačić.

"I sa Demokratskom strankom se razgovaralo o promeni guvernera, razlika je u tome što bi, da je Tadić na vlasti, Šoškić podneo ostavku pošto ga je on postavio. Pošto je sada Nikolić na vlasti, Šoškić ne želi da podnese ostavku", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track