MAJA GOJKOVIĆ I MARKO ČADEŽ O PRIVLAČENJU STRANIH INVESTITORA: Potpisan sporazum između Skupštine Srbije i Privredne komore naše zemlje
Foto: Nemanja Pančić, Beta

napredak

MAJA GOJKOVIĆ I MARKO ČADEŽ O PRIVLAČENJU STRANIH INVESTITORA: Potpisan sporazum između Skupštine Srbije i Privredne komore naše zemlje

InfoBiz -

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i presednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pospisali su danas sporazum o saradnji tih dveju institucija, da bi privrednici bili više uključeni u pripremu zakona i privlačenje stranih investitora.

Gojković je posle potpisivanja sporazuma u Skupštini Srbije novinarima kazala da će predstavnici PKS učestvovati u radu skupštinskih odbora, kao i u pripremi i organizovanju javnih slušanja predloženih zakona.

- Sarađivaćemo i u parlamentarnoj diplomatiji, što znači da će u delegacijama paralamenta na skupovima u inostranstvu biti i ljudi iz PKS koji će na najbolji način predstavljati uslove poslovanja u Srbiji i mogućnosti ulaganja, rekla je ona.

Kako je istakla, privrednici najbolje znaju kakvi im propisi trebaju i u kojoj oblasti su potrebne investicije.

Predsednik PKS je rekao da je i do sada postojala dobra neformalna saradnja parlamenta i Komore, a "sada dobijamo mogućnost da iznesemo svoje argumente poslanicima koji diskutuju o zakonima koji se tiču privrede".

Dodao je da poslanici na skupovima u inostranstvu i u razgovorima s delegacijama parlamenata drugih zemalja mogu da budu "pravi ambasadori sprske privrede".

- PKS će obezbediti da poslanici Skupštine Srbije imaju podatke o privrednoj saradnji sa drugim zemljama, ali i informacije o tome šta konkretno možemo da ponudimo da bi na nekom tržištu Srbija bila konkurentna i privukla investitore, rekao je Čadež.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track