PREMIJERKA ODGOVORILA ADRIJA ERVEJZU: Naša država i Er Srbija su čisti!
Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Jasno

PREMIJERKA ODGOVORILA ADRIJA ERVEJZU: Naša država i Er Srbija su čisti!

InfoBiz -

Kriza Slovenački avio-prevoznik "Adrija ervejz" je pred bankrotom pa optužuje "Er Srbiju", premijerka Ana Brnabić stavila tačku na prozivke

Premijerka Ana Brnabić odbacila je optužbe slovenačke kompanije "Adrija ervejz" da Srbija dodeljuje prekomernu državnu pomoć kompaniji "Er Srbija", o čemu je Kurir juče pisao. Ona je istakla da naša zemlja poštuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, kojim je zabranjena državna pomoć preduzećima. - Srbija u potpunosti poštuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, tako da smo u tome svemu u potpunosti čisti. Uverena sam da će Srbija pobediti ukoliko neko proba da od ovog napravi slučaj - rekla je Brnabićeva.

foto: Shutterstock

Poslovni problemi Razlog za neosnovano tužakanje, prema ocenama stručnjaka, leži u tome što je "Adrija ervejz" u ozbiljnim finansijskim problemima. - Rastući problem slovenačke avio-kompanije, koja je u vlasništvu nemačkog "4k investa", jeste nespremnost njenog vlasnika da uloži mnogo kapitala, a pokazalo se i da je prodaja "Adrija ervejza" bila velika greška. "Adrija ervejz" neće preživeti bez ozbiljne finansijske pomoći od više miliona dolara. Možemo se iskreno zapitati da li će preživeti oktobar - ocenjuje Alen Šućurić, građevinski inženjer iz Zagreba.

Skretanje pažnje Ekonomista Ivan Nikolić navodi za Kurir da slovenačka avio-kompanija na ovaj način pokušava da skrene pažnju sa svojih poslovnih problema. - To je loš pokušaj da se opravda sopstveni poslovni neuspeh. Sumnjam da će optužujući "Er Srbiju" popraviti svoju lošu poziciju, osim što će, eventualno, ugroziti reputaciju naše kompanije u Sloveniji - kaže Nikolić.

Godišnjica zločina u Srebrenici

Neću ići u Potočare

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da nije pozvana u Potočare i da neće ići na obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici. Podsetila je da još niko nije odgovarao za napad na predsednika Aleksandra Vučića 2015. u Potočarima. - To ne daje dobru poruku. Predsednik Vučić je tada kao predsednik Vlade, za 20-godišnjicu ovog užasnog zločina bio je u Potočarima, gde je bio napadnut, životno ugrožen, a do dana današnjeg niko nije odgovarao za taj napad. Mislim da ni to nije dobra poruka za regionalnu saradnju - rekla je Brnabićeva.

Kurir.rs/S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track