MINISTAR LJAJIĆ: Sastanak s rukovodstvom Agrokora ove nedelje, zasad nema posledica po zaposlene
Foto: Zorana Jevtić

Zapošljava 11.000 radnika u Srbiji

MINISTAR LJAJIĆ: Sastanak s rukovodstvom Agrokora ove nedelje, zasad nema posledica po zaposlene

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji, ističući da je i za nas važno da ta hrvatska firma stabilizuje svoje poslovanje.

Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljace u Srbiji.

"Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan je i za nas", rekao je Ljajić.Agrokor zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, a Ljajić navodi hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.

"Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a Agrokor je jedna od njih", objašnjava ministar.

Govoreći o turizmu istice da su i u 2017. očekivanja velika."Veće je interesavanje, imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo, to je 600.000 miliona dinara, raspodelimo na projekte koji će privući turiste", navodi Ljajić.Najavljuje realizaciju nekoliko velikih projekata - početak izgradnje garaža na Kopaoniku, završetak Olimpijskog centra na Zlatiboru i infrastrukturu na Staroj planini.

Ljajić je ocenio da je ova zimska sezona bila bolja nego što se očekivalo, da je ove godine bilo mnogo više turista, a da je interesovanje za vaučere ogromno."Danas će biti izdato 20.000 vaučera. Očigledno je da će svih 60.000 ove godine biti podeljeno", navodi ministar.Najavio je da će ove godine biti rešen i status nekoliko banja, te da taj proces ide sporije nego što se očekivalo."Ono što moramo da uradimo jeste da rešimo sporove nekoliko banja da rešimo njihov imovinsko-pravni status", kaže Ljajić i navodi da će veliki neuspeh predstavljati ako se ne reši imovinsko-pravni status bar pet banja u ovoj godini.

"Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine", kaže Ljajić.

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

U Švajcarskoj frizer lovarniji nego direktor u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track