SPAS ZA UTVU: Jugoimport SDPR postao novi vlasnik pančevačke fabrike
Foto: Shutterstock

Promena statusa

SPAS ZA UTVU: Jugoimport SDPR postao novi vlasnik pančevačke fabrike

InfoBiz -

BEOGRAD - Jugoimport SDPR, novi vlasnik Utve iz Pančeva do kraja godine će u tu kompaniju investirati 500 miliona dinara u završetak hale i nabavku potrebnih mašina.O toj investiciji radnike je obavestilo rukovodstvo Jugoimporta, rekao je Tanjugu predsednik sindikata Utve Slobodan Kostić.

Kostić je objasnio da je Jugoimport - SDPR postalo vlasnik kompanije Utva sporazumom o preuzimanju, koji je potpisan još 9. februara, a sve formalnosti u APR-u završene su 28. februara. "Za radnike je dobro što je direktor SDPR-a rekao da, kada uđemo u taj sistem, dobijaćemo plate na vreme. To je jedna stabilnost za radnike, bolja situacija, da se konačno reši status firme. Plate jesu male, ali ćemo ih rešavati po ugovaranju posla. Onda ćemo verovatno moći i da ih povećavamo", rekao je Kostić.

Fabrika aviona Utva iz Pančeva već nekoliko godina je pod delimičnom upravom SDPR-a, a prošle godine Samostalni sindikat Utve proglasio je generalni štrajk zbog kašnjenja zarada i činjenice da od početka te godine nije sklopljen nijedan ugovor sa potencijalnim partnerima. Inicijativa za rešavanje statusa Utve i strateško partnerstvo sa SDPR-om pokrenuta je pre dve godine, ali do ovog trenutka nije bilo promene statusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track