Tadić najavio mogući dolazak Benetona
Foto: Beta

Tadić najavio mogući dolazak Benetona

InfoBiz -
O tome pregovaramo i pregovaraćemo u narednom periodu što diže do neslućenih visina nivo kooperacije sa tom velikom svetskom kompanijom, rekao je Tadić posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o investiciji nemačke Higson grupe u Srbiji.

BEOGRAD - Predsednički kandidat Boris Tadić rekao je danas da italijanska kompanija Beneton razmišlja o preseljenju svog logističkog centra u Srbiju.

"Benton razmišlja o proširenju svoje proizvodnje u tekstilu i logističkog centra u Srbiji. O tome pregovaramo i pregovaraćemo u narednom periodu što diže do neslućenih visina nivo kooperacije sa tom velikom svetskom kompanijom", rekao je Tadić posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju o investiciji nemačke Higson grupe u Srbiji.

Higoson grupa namerava da otvori pogon u Žitorađi gde će proizvoditi skijaška odela. Tadić je istakao da su u ovom periodu krize svaka zemlja bori za investitore i nova radna mesta, kao i da svaka nova investicija dovodi još investicija. On je generalnom direktoru Higson grupe Franc Koleru poručio da je za svoju investiciju izbarao "pravo zemlju, grad i regiju u Srbiji" i naveo da će Srbija nastojati da razvija i jug države dovođenjem značajnih investicija.

On je rekao da je uvek dobro kada nemačke firme investiraju u Srbiji i naveo da su tekstilni kapaciteti Srbije izuzetni. "Važna karika u razvoju tekstilne industrije je pronalaženje partnera koji bi unapredili tehnolohiju i kvalitet proizvodnje", rekao je Tadić. Naveo je da je investicija Higson grupe važna i zbog načina obrazovanja jer će se u Srbiji koristiti nemačko iskustvo dualnog obrazovanja, tako da će se mladi u toku školovanja pripremati za rad u određenom sektoru.

"To je vrlo važna komponenta našeg razvoja i naše strategije obrazovanja, strategije razvoja privrede i povećanja konkurentnosti Srbije", rekao je Tadić. On je pohvalio rad Ministarstva ekonomije i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA u privlačenju investitora i rekao da nove dobre vesti mogu da očekuju i druge kompanije u Srbiji, među kojima su tekstilni proizvođači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track