MINISTARKA LJUTA I UPOZORAVA: Pod hitno pošaljite radnike, na 27 kilometara autoputeva nema nikog
Foto: Fonet

Mihajlovićeva poručila firmama

MINISTARKA LJUTA I UPOZORAVA: Pod hitno pošaljite radnike, na 27 kilometara autoputeva nema nikog

InfoBiz -
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ponovo je danas upozorila izvođače radova angažovane na obnovi puteva u Srbiji da će biti raskinuti ugovori s firmama čijih radnika nema na terenu.

"Kada sam dolazila danas u Užice preko Rudnika na deonici od 27 kilometara nismo zatekli nijednog radnika i to je drugi put da prolazim tim putem i da ne vidim radnike. Izvođač je Srbijaautoput i moj poziv je da pod hitno pošalju svoje radnike i počnu da rade", rekla je ministarka. Ona je dodala da izvodjač radova nema čime da se pravda što radnika nema na autoputu, u šta se uverio i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Najavila je da će ekipe Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obići sve deonice gde se obavlja rehabilitacija putne mreže u Srbiji od oko 1.100 kilometara iz programa koji finansiraju Svetska banka, Evropska investiciona banka, Evropska banka za obnovu i razvoj i država Srbija, sa ukupno 400 miliona evra.

"Imenovaćemo svakog izvodjača koji ne radi svoj posao i budite sigurni da će već u naredne dve nedelje biti raskinuti ugovori ukoliko ne počnu da rade. Niko nema prava nijedan dan niti sat da ne bude na terenu, jer je vlada dala garancije za taj novac", navela je Zorana Mihajlović koja je u Užicu prisustvovala potpisivanju ugovora o donaciji između aerodroma "Nikola Tesla" i "Ponikve" i predizbornom skupu Srpske napredne stranke čiji je funkcioner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja