Vučić u Davosu: O ekonomskoj saradnji i izbegličkoj krizi
Foto: Twitterserbianpm Printscreen

Svetski ekonomski forum

Vučić u Davosu: O ekonomskoj saradnji i izbegličkoj krizi

InfoBiz -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, sa premijerom Švedske Stefanom Lovenom o ekonomskim odnosima dve zemlje i izbegličkoj krizi, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je kazao da se očekuje dolazak određenog broja švedskih kompanija, a da Tetrapak i ABB peć posluju u Srbiji i da će Srbija raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija.

"Kompanija Ikea do kraja godine počinje izgradnju prvih objekata, što je investicija vredna oko 300 miliona evra. Ulaganja i poslovanje skandinavskih kompanija u Srbiji predstavljaju znak da smo ekonomski sigurna zemlja. To je dobar signal drugim investitorima", rekao je Vučić, a navodi se u sapštenju. On je dodao da u 2016. godini očekuje da Loven poseti Srbiju. Kako je najavljeno, Vučić će se danas sastati i sa predstavnicima kompanija Mekenzi, Tarket i Goldman Saks, kao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem. On će danas u Davosu prisustvovati i okupljanju lidera i diskusiji na temu "Kako odgovoriti na humanitarnu krizu", navodi se u saopštenju.

Vučić je danas u Davosu izjavio i da su predstavnici međunarodne zajednice sa kojima je razgovarao kazali da je jedino važno da Srbija i posle izbora ostane stabilna i na reformskom putu.

"Svi sa kojima sam razgvarao rekli su da je jedino važno da Srbija ostane stabilna i na reformskom putu. Oni su samo tražili garancije da će Srbija da nastavi sigurnim putem u reforme i oni žele da Srbija ostane stabilna, kao što je bila. Svaku vrstu uveravanja za to su dobili", kazao je Vučić upitan kakve su reakcije na najavu vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.

Revizija aranžmana s MMF

Premijer je najavio i da će četvrta revizija aranžmana sa Međjunarodnim monetarnim fondom biti od 18. februara do 1. marta i dodao da je "ako Srbija to prodje potpuno besmisleno da bilo ko to (aranžman) prekine".

Vučić i Kurc o izbeglicama

Vučić se u Davosu sreo sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom s kojim je razgovarao o izbegličkoj krizi i putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track