Željko Sertić: Propalo 90 odsto privatizacija
Foto: Dragan Antonić

Ministar o prodaji državnih firmi

Željko Sertić: Propalo 90 odsto privatizacija

InfoBiz -
On je rekao da su za 90 odsto od oko 500 firmi u portfelju Agencije prethodno raskinuti ugovori o prodaji i one su vraćene državi uništene

BEOGRAD - Neće biti odlaganja završetka privatizacije u Srbiji i do kraja 2015. biće rešena sudbina oko 450 firmi iz portfelja Agencije za privatizaciju, izjavio je ministar privrede Željko Sertić.On je rekao da su za 90 odsto od oko 500 firmi u portfelju Agencije prethodno raskinuti ugovori o prodaji i one su vraćene državi uništene.Takva preduzeća prave ozbiljan disbalans u ekonomiji Srbije, ocenio je Sertić i dodao da bi efikasan stečajni postupak mogao da predstavlja rešenje za jedan deo preduzeća s problemima.

- Stečaj je u Srbiji najčešće prihvaćen kao bankrotstvo i to je ono što moramo da promenimo. Brz i efikasan stečaj trebalo bi da kompaniju što pre vrati nazad u život, a ako to nije moguće, odvede je u bankrot da ne bi predstavljala opterećenje za poslovanje drugih firmi - rekao je on na dodeli licenci novim stečajnim upravnicima. Ministarstvo privrede, dodaje, priprema promene zakona, kojima će poboljšati stečajni postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track