SKUPLJAJU POTPISE GRAĐANA: Penzioneri protiv poreza na imovinu
Foto: Shuter

Otpor nametima

SKUPLJAJU POTPISE GRAĐANA: Penzioneri protiv poreza na imovinu

InfoBiz -
"Paradoksalno je da se u Srbiji, zemlji sa jednim od najnižih standarda u Evropi, plaćaju najveći porezi na imovinu, a pre svega na stanove u kojima živi porodica poreskog obveznika", rekao je predsednik Sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović

BEOGRAD - Udruženje sindikata penzionera Srbije najavilo je danas da će uskoro početi da prikuplja potpise građana za ukidanje ili smanjenje poreza na imovinu, jer smatraju da je neopravdano visok.

Članovi tog udruženja su na konferenciji za novinare u Beogradu kazali da očekuju da će prikupiti najmanje milion potpisa, i predati ih Skupštini Srbije, kao inicijativu za izmenu Zakona o porezu na imovinu.

"Paradoksalno je da se u Srbiji, zemlji sa jednim od najnižih standarda u Evropi, plaćaju najveći porezi na imovinu, a pre svega na stanove u kojima živi porodica poreskog obveznika", rekao je predsednik Sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović.

On je naveo da se u velikom broju evropskih zemalja uopšte ne plaća porez na imovinu, a tamo gde se plaća, znatno je manja poreska stopa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja