EKSKLUZIVNO: ŽELEZARU VODI HPK INŽINJERING: Džon Gudiš predsednik nadzornog odbora!
Foto: Nemanja Pančić

Vlada Srbije izabrala menadžment

EKSKLUZIVNO: ŽELEZARU VODI HPK INŽINJERING: Džon Gudiš predsednik nadzornog odbora!

InfoBiz -
Vlasnik "Esmarka" Džejms Bušar i Kamaraš su doskorašnji poslovni partneri, a u trku za profesionalni menadžment su ušli zasebno

BEOGRAD - Smederevsku Železaru vodiće "HPK inžinjering", dok će Džon Gudiš biti predsednik nadzornog odbora, odlučeno je večeras na sednici Vlade Srbije, saznaje Kurir!

U najužem izboru za profesionalni menadžment koji će u narednom periodu upravljati smederevskom "Železarom" našle su se dve firme: "Esmark", iz Sjedinjenih Država, i "HPK inženjering" iz Holandije, sa slovenačko-jevrejsko-američkim kapitalom Džona Gudiša i Petra Kamaraša, saznaje Kurir.

Konačnu odluku o tome ko će od njih voditi srpsku čeličanu donela je Vlada Srbije na sednici koja je počela oko 19.30 časova.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Inače, vlasnik "Esmarka" Džejms Bušar i Kamaraš su doskorašnji poslovni partneri, a u trku za profesionalni menadžment su ušli zasebno.

Podsetimo, odluku o tome da se raspiše javni poziv za profesionalni menadžment donela je Vlada Srbije 17. februara, posle neuspelih pregovora o strateškom partnerstvu sa američkom kompanijom "Esmark" i preuzimanju 80,01 odsto kapitala „Železare" u vlasništvu države.

Foto: Beta
Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track