Odluka o Esmarku pašće na petak 13.
Foto: Dado Djilas

Aleksandar Vučić najavio finalne razgovore

Odluka o Esmarku pašće na petak 13.

InfoBiz -
Srpske finansije postaju neuporedivo zdravije, odgovornost je veća i rezultati će u budućnosti biti dobri, kaže premijer

BEOGRAD - Konačna odluka o privatizaciji „Železare Smederevo“ biće poznata u petak, 13. februara, a ministar finansija Dušan Vujović danas će otputovati na završne razgovore sa „Esmarkom“ u Pitsburg u SAD, najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- Vujović će sutra otići na konačne, završne razgovore. Ili ćemo postići dogovor ili ne. Do petka ćete imati konačan odgovor o dogovoru sa „Esmarkom“. Srbija daje sve od sebe u vezi s tim - istakao je premijer. Pregovori s rukovodstvom američke kompanije počeli su 27. januara i s njima se razgovara o 30 elemenata važnih za ugovor, a koji se odnose na obaveze obe strane i garancije za nastavak proizvodnje i zaposlenosti u „Železari“.Premijer je naglasio i da u prvih 40 dana ove godine Srbija nema deficit, prvi put u novijoj istoriji.- Očekujemo u prvom kvartalu najveći deficit od 55 milijardi dinara, što je oko 450 miliona evra. Mi u prvih 40 dana nemamo deficit. Tvrdim da ćemo znatno biti ispred onoga što smo sami zacrtali - naveo je Vučić, ističući da je naplata poreza dvostruko veća u odnosu na januar prošle godine. On je podsetio da je prognoza bila da će deficit na kraju 2014. biti između 8,6 i 8,8 odsto, a da je merama štednje u poslednjem kvartalu sveden na 6,6 odsto.Premijer je ocenio da srpska kasa i srpske finansije postaju neuporedivo zdraviji, odgovornost neuporedivo veća i da će rezultati u budućnosti biti dobri, iako to, obični ljudi još ne mogu da osete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track