DELEGACIJA FERERA KOD VUČIĆA: Centar za proizvodnju lešnika od jeseni
Foto: Tanjug

Na 1.000 hektara

DELEGACIJA FERERA KOD VUČIĆA: Centar za proizvodnju lešnika od jeseni

InfoBiz -
Kompanija Ferero je najpoznatiji italijanski proizvođač čokolade i konditorskih proizvoda, ujedno i vodeća kompanija iz ovog sektora u svetu

BEOGRAD - Predstavnici kompanije Ferero, najpoznatijeg italijanskog proizvođača čokolade i konditorskih proizvoda, predložili su danas premijeru Aleksandru Vučiću da realizacija investicije te kompanije u Srbiji počne u septembru, što je predsednik Vlade podržao.

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije Ferero o realizaciji potpisanog Memoranduma o razumevanju koji su Vlada Srbije i kompanija Ferero potpisali u februaru ove godine, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Memorandumom je predviđeno da kompanija Ferero pokrene Centar za proizvodnju lešnika, a u toku su intenzivni razgovori o realizaciji ovog projekta.

Kompanija Ferero je najpoznatiji italijanski proizvođač čokolade i konditorskih proizvoda, ujedno i vodeća kompanija iz ovog sektora u svetu. Ferero Grupu čine 73 kompanije sa 20 proizvodnih pogona i zapošljavaju više od 30.000 radnika.

Memorandumom je predviđeno uspostavljanje Centra za proizvodnju lešnika na 1.000 hektara, a kompanija Ferero osim zasnivanja sopstvene proizvodnje lešnika u Srbiji, planira i uspostavljanje kooperantskih odnosa sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima na teritoriji centralne i južne Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track