(VIDEO) SRPSKI DAVOS NA KOPAONIKU: Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja!
Foto: Biznis Forum, Tanjug

Trodnevni Biznis forum 2014.

(VIDEO) SRPSKI DAVOS NA KOPAONIKU: Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja!

InfoBiz -
Očekujem da ćemo imati vrlo jasnu poruku nakon završetka biznis foruma i da one budu deo ekonomske politike nove vlade nakon izbora, poručio je organizator skupa na kojem učestvuje 500 ekonomista

Trodnevni Biznis forum 2014, koji će pokušati da ukaže na koji način Srbija može da ubrza reforme i da se tako približi EU, danas je zvanično otvoren intoniranjem himne "Bože pravde". Na njemu će, između ostalog, biti iznete preporuke koje bi buduća vlada mogla da iskoristi za uspešnije sprovođenje reformi u oblasti ekonomske politike. Glavna tema 21. biznis skupa jeste "Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja".

Prvog dana skupa, koji se popularno naziva i "srpski Davos", učesnicima će se obratiti predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić, koji će, kako je najavljeno, govoriti o "Geopolitičkom pozicioniranju i pregledu makroekonomskih kretanja na početku 2014".

Za goste foruma sinoć je priređen koktel na kome im je u ime organizatora, Saveza ekonomista Srbije, dobrodošlicu poželeo predsednik Aleksandar Vlahović, koji je rekao da Kopaonik Biznis forum prerasta u ozbiljan brend koji se gradi već 21 godinu."Očekujem da ćemo imati vrlo jasnu poruku nakon završetka Kopaonik Biznis foruma i očekujem da poruke Biznis foruma budu deo ekonomske politike nova vlade nakon izbora", poručio je Vlahović.Goste je pozdravio i predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, domaćin koktela, koji je rekao da je Srbija ove godine mnogo bliža Evropi nego prošle.

http://www.youtube.com/watch?v=J6zaTwvgZ2A

Na Kopaonik Biznis forumu, koji se održava od 4. do 6. marta, očekuje se, prema podacima organizatora Saveza ekonomista Srbije i Udruženja korporativnih direktora Srbije, blizu 500 učesnika, a glavna tema biće "Promenimo Srbiju u Evropi koja se menja".Namera foruma, popularno prozvanog "srpski Davos", je da stručnjaci, privrednici daju predloge kako da se poboljša stanje domaće ekonomije.Prvi dan biće posvećen raspravama i predlozima kako održati makroekonomsku stabilnost i poboljšati efiksnost finansijskog sektora, dok će drugi dan biti posvećen evrointegracijama, reformama javnih preduzeća, kritičkom osvrtu stranih i domaćih investitora na reformsku agendu, kao i učešću mladih u preduzetništvu.Završni, treći dan, posvećen je razvoju poljoprivrede i sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track