Foto: Profimedia

NE ŽELI NA ODMOR U SEPTEMBRU

MILAN 'OBRNUO IGRICU' PRILIKOM TRAŽENJA POSLA: Budućem gazdi izneo svoje uslove - 'Dinamično radno okruženje' ga ne zanima!

Moj biznis

Svedoci smo da poslodavci sve češće imaju nerealne zahteve od budućih zaposlenih, pa često spisak očekivanja na oglasima za posao ide u nedogled. Spisak je sve duži, a uslovi rada, plate i benefiti sve kraći, na šta ukazuju i oni koji traže posao.

Poslodavci koji postavljaju preterane zahteve u oglasima za posao često traže kombinaciju kvalifikacija, veština i iskustva koja je teško pronaći u jednom kandidatu. Ponekad traže višegodišnje iskustvo za pozicije koje bi u suštini trebalo da budu namenjene juniorima ili početnicima ili pak imaju zahteve koji nisu nužno povezani sa stvarnim zadacima posla, kao što su vrlo specifične lične osobine ili čak fizički izgled.

Međutim, jedan psiholog iz Niša je kako i sam kaže 'obrnuo igricu' u korist svih onih koji se suočavaju sa ovakvim situacijama. Milan Milanović je na LinkedIn-u objavio oglas da traži posao, ali u malo drugačijem obliku.

Naime, on je u oglasu u kojem nudi svoje znanje i iskustvo napisao spisak zahteva koji ima za budućeg poslodavca, slično onome kako to čine i oni, samo 'sa druge strane'.

Tražim poslodavca koji nudi:

  • Redovnu platu i prijavu na pun iznos
  • Plaćen godišnji odmor (ne u septembru)
  • Dva odsustva mesečno u slučaju bolesti ili hitnih situacija
  • Platu koja NIJE „konkurentna“ (minimalac 3 meseca pa ćemo da vidimo dalje) ALI je u skladu sa potrošačkom korpom (koja je skuplja od većine početnih plata) i normalnim životnim standardom.
  • Ne traži MINIMUM pet godina iskustva u datoj oblasti
  • Ne nudi dinamično radno okruženje (umiranje od posla po 12 sati dnevno i nošenje posla kući)
foto: Printscreen/Linkedin

- Uz prijavu dostaviti kratak opis kompanije, kao i detaljan opis posla. Sve što se ne nalazi u opisu posla, podrazumeva se da se neće obavljati. Nepotpune prijave se neće razmatrati - napisao je Milan u objavi.

Ova objava brzo je skupila veliki broj reakcija na pomenutoj društvenoj mreži, a da li je ovakav vid potrage za poslom delotvoran pokazaće vreme.

biznis.kurir.rs/Bizlife