Na čuvenom Reditu se mogu pojaviti komentari raznih situacija u kojima su se našli ljudi širom sveta, a jedna naša sugrađanka je podelila zanimljivu fotografiju.

Reč je o cenovniku starom 10 godina iz jedne srpske picerije, gde se vidi koliki put su prešle cene hrane i pića u poslednjem periodu.

- Našla sam stari meni kafića u Novom Sadu od pre tačno 10 godina - sećam se da nam je tad u srednjoj školi bilo mnogo da jednom nedeljno skupljamo novac i za pizzu i piće (400-450 din maksimalno). Koliko li danas treba jednom prosečnom petnaestogodišnjaku para za kafić/klopu sa društvom? Kako porodice preživljavaju?? Živim u inostranstvu i šokiram se svaki put kad dođem. Čaj 350-500 din????? - stoji u opisu komentara.

Na slikama se vidi zaista drastična razlika u odnosu na 2014. godinu. Najjeftinije pivo je moglo da se popije za 110 dinara, dok se danas u marketima retko gde može naći i limenka koja ne košta barem približno toliko. Domaća kafa je koštala 85 dinara, espreso je bio 90. Gazirana pića su većinom plaćana po 130 dinara, kao i limunada, a ceđena narandža je koštala 170.

Što se hrane tiče, koju je u ponudi imao ovaj lokal, specijalitet koji na ovakvim mestima naručuju mnogi, a reč je o palačinkama, koštao je 90 dinara, dok su neke ostale iz ponude sa kvalitetnijim namazom ili drugim dodatnim dodacima koštale po 40 dinara više, otprilike. Pak, za veće društvo, dobra opcija je bila velika pizza, margerita, koja je mogla da se kupi za samo 750 dinara.

Ove cene su sa ove tačke gledišta teško zamislive, ali i dalje postoje mesta u Srbiji gde se za ručavanje u nekom ugostiteljskom objektu može proći jeftino.

biznis.kurir.rs