POZNATO LETOVALIŠTE USPELO DA IZBEGNE BANKROT: Bili na rubu propasti, a onda su uradili gotovo nemoguću stvar! Izvukli se za dlaku
Foto: Printscreen/YouTube

POZNATO LETOVALIŠTE USPELO DA IZBEGNE BANKROT: Bili na rubu propasti, a onda su uradili gotovo nemoguću stvar! Izvukli se za dlaku

Novčanik -

Gradsko veće Grada Korčule odobrilo je kratkoročno zaduženje od 2,5 miliona evra, od čega će se nakon izgubljenog sudskog spora vlasnicima ekspropriranog zemljišta na predelu Kalac isplatiti 2,3 miliona naknade.

Ovom odlukom Grada Korčule izbegnuto je izvršenje, ali i prodaja gradske imovine.

Gradonačelnica Nika Silić Maroević (SDP) istakla je za Hinu da će se kredit realizovati u najkraćem mogućem roku, kroz desetak dana.

Reč je o zajmu Hrvatske poštanske banke na rok od godinu dana uz kamatnu stopu od 3,9 odsto.

Mito, Pare, Novac, Evri, Kamata, Zelenaši
foto: Shutterstock

Gradonačelnica Silić Maroević ranije je na društvenim mrežama objavila kako će se kreditom omogućiti dalje funkcionisanje Grada, realizacija projekata i ispunjavanje obaveza.

- Iako nam zaduženja ovakve vrste nisu jednostavna, ovo je bilo jedino zakonsko rešenje kojim će se izbeći kolaps i posledice decenijskog guranja pod tepih - istakla je Silić Maroević.

Na vanrednoj sednici usvojen je i zaključak kojim se, zbog trenutne situacije, za 50 odsto umanjuje plata gradonačelnici. Prema imovinskoj karti iz januara 2024, mesečna plata gradonačelnice Korčule iznosi 1564,54 evra.

BiznisKurir/BIZLife

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja