"NEKA JEDU SAMI ZA TE PARE" Srbi opet zaratili oko cene mladog krompira! Neki tvrde da za taj novac mogu da kupe kilo mesa
Foto: Foto Kurir

prolećna ponuda

"NEKA JEDU SAMI ZA TE PARE" Srbi opet zaratili oko cene mladog krompira! Neki tvrde da za taj novac mogu da kupe kilo mesa

Novčanik -

Prošlog meseca na beogradskim pijacama kilogram mladog krompira koštao je čak 700 dinara. Potrošači tvrde da je kod nekih prodavaca cena pala na 400 dinara, ali mnogi smatraju i da je to papreni iznos!

Vest da je cena mladih krompirića na pijacama 700 dinara iznenadila je mnoge kupce koji su komentarisali da za te pare mogu da kupe kilogram mesa.

Međutim, i sada se na društvenoj mreži X pokrenula polemika oko nove "snižene" cene, koja je opet za neke kupce previsoka, dok drugi smatraju da je realna.

baba, pijaca
foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Izveštaj sa pijace. Mladi krompirići su 400 dinara - navodi se u objavi koja je pokrenula niz komentara:

- Ali nije skupo, uzmeš mladi luk, to je manje od 100 dinara, uzmeš fetu i krompiriće i eto ručka - piše u prvom komentaru dok u drugom stoji:

- Neka jedu sami za te pare.

Neki korisnici su napisali i da su na nekim mestima bili 600 dinara te da su sada pojeftinili. Na Kaleniću tvrde da kilogram iznosi 500 dinara.

- Vrede svaku paru - glasi jedan od komentara, dok u sledećem stoji:

- Prošle godine kada sam ih videla na Vidikovačkoj pijaci rasplakala sam se od sreće. Polovina marta... Elem, uzeh ja 1kg kaže teta 700 dinara, šlog me opalio.... Kada smo seli da jedemo kaže muž deci, polako ga žvaćite jel vaša majka samo zlato sprema...

Ostali korisnici ove mreže napisali su i cene u Nišu gde koštaju 500 dinara, dok su u Jagodini 300.

Podsetimo, nedavno smo pisali i o cenama na Bajlonovoj pijaci gde je batat koštao 400 dinara, kilo čeri paradajza 800, om je obični paradajz od 200 do 250 dinara. Cena krastavca je 200 dinara, dok je u marketima kilogram 150 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track