ZA MLADE KROMPIRIĆE TRAŽE KAO ZA KILO MESA: Trgovci na pojedinim pijacama baš preterali! Ispod ove cene ni da čuju
Foto: Profimedia

koriste priliku

ZA MLADE KROMPIRIĆE TRAŽE KAO ZA KILO MESA: Trgovci na pojedinim pijacama baš preterali! Ispod ove cene ni da čuju

Novčanik -

Kilogram mladog krompira na pojedinim beogradskim pijacama košta čak 700 dinara, što je gotovo jednako iznosu koji građani plaćaju za kilogram mesa.

Pijačni prodavci odlučili su da iskoriste raniji dolazak mladog krompira i podignu mu cenu na neverovatnih 700 dinara za svega kilogram povrća. Iako mu još uvek nije vreme, mnogi smatraju da su trgovci preterali sa cenom.

krompir
foto: Profimedia

- Za šta 700 dinara?! Od toga ni ja sam ne mogu da se zasitim, a kamoli cela porodica. Neka pazare to ovi buržuji, što ih koriste kao dekoraciju, ja ću da kupim džak krompira, pa ćemo svi lepo da se najedemo - zaključuje Beograđanin Dragan.

Najniža cena mladog krompira u martu je 600 dinara, na koji smo naišli na Bajlonijevoj pijaci. Tvrde da je ukusan i da ispod te cene trenutno ne mogu da idu.

voće i povrće, pijaca, kupovina
foto: RINA

S druge strane, vrednost drugog povrća je još uvek u normali, te se kupus može pazariti za 100 dinara po kilogramu glavice. Tri vezice mladog luka, takođe, koštaju 100 dinara, dok je zelena salata u ponudi za 60.

Kilogram krastavaca nude u rasponu od 220 do 250 dinara, spanać možete naći za 200, a rotkice za svega 50 dinara.

Bonus video:

05:06

ZDRAVA HRANA NIJE BLJUTAVA I NEUKUSNA! Manekenski kuvar Danijele Boračeve ostavlja bez daha: Poznati obožavaju OVE recepte! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track