NAVUKLI IH NA TANAK LED I OJADILI ZA 80.000 €: Hteli lako i brzo da zarade, a ostali bez SVEGA, evo na šta da OBRATITE PAŽNJU
Foto: Promo

NE NASEDAJTE

NAVUKLI IH NA TANAK LED I OJADILI ZA 80.000 €: Hteli lako i brzo da zarade, a ostali bez SVEGA, evo na šta da OBRATITE PAŽNJU

Novčanik -

Nema lake, brze i velike zarade. Kod takvih ponuda odmah morate posumnjati na prevaru.U Međimurju su tokom februara prijavljene dve prevare na internetu, a lažni posrednici u trgovanju kriptovalutama ''olakšali'' su žrtve za gotovo 80 hiljada evra, saopštila je u sredu policija.

Lažni posrednici u trgovanju kriptovalutama telefonskim pozivima stupili su u kontakt s oštećenima, te im ponudili stručnu pomoć u trgovanju kriptovalutama, uz obećanje o lakoj zaradi. Uspeli su da ih uvere da na svoje telefone instaliraju aplikaciju koja će im pomoći u trgovanju kriptovalutama. Međutim, putem te aplikacije prevarantima je omogućen pristup mobilnom uređaju žrtava, a time i njihovom internet bankarstvu.

internet prevara
foto: Shutterstock

Kako bi stekli dodatno poverenje žrtava, jednoj od njih prevaranti su na tekući račun uplatili nekoliko hiljada evra navodne dobiti ostvarene trgovanjem kriptovalutama, nakon čega su imali nesmetan pristup internet bankarstvu, a zatim su vrlo lako s bankovnih računa oštećenih prebacili na svoje račune sveukupno oko 80.000 evra.

200 evra, evri, pare, novac
foto: Shutterstock/Amarin A

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju, a protiv, zasad, nepoznatih osoba će se zbog internet-prevara podneti kaznene prijave nadležnom državnom tužilaštvu, ističe se u saopštenju.

kurir.rs/Poslovni dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track