BITNO DA JE AKCIJA, CENA NIJE BITNA: Ovako nas trgovci obmanjuju sniženjima! Otkrivena prava istina, obratite pažnju na JEDNO
Foto: Petar Aleksić

nefer praksa

BITNO DA JE AKCIJA, CENA NIJE BITNA: Ovako nas trgovci obmanjuju sniženjima! Otkrivena prava istina, obratite pažnju na JEDNO

Novčanik -

U prodavnicama, marketima i supermarketima gotovo svakodnevno prilikom kupovine nailazimo na raznorazne akcije i sniženja, međutim, neretko se desi da su te akcijske cene snižene samo za dinar!

Na društvenim mrežama često možemo da vidimo primere ovakvih "akcija", a jedan od poslednjih je ćureća pašteta koja je sna sniženju samo dinar jeftinija u odnosu na redovnu cenu.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagramu vidi se redovna cena za paštetu od 50 grama 50 dinara, a akcijska je 49 dinara.

pašteta, akcija, sniženje
foto: Printskrin/Instagram

Ova objava na društvenim mrežama pokrenula je niz komentara besnih potrošača.

- Kupiš 10 uštediš 10 dinara. Bitno je da je žuta cena, cifra nije bitna - glase neki od komentara.

Potrošači takođe svedoče da trgovci u velikim marketima često umeju da snize cenu proizvoda i to za 99 para, a da to oglase kao specijalnu akciju koja će namamiti potrošače.

Iz udruženja za zaštitu potrošača ovaj "trik" trgovaca ocenjuju kao nefer delo trgovinske prakse.

Savetuje se potrošačima da obrate pažnju na akcijske cene i na datum koji je označen na ceni kako ne bi došlo do drugog problema, a to je da jedna cena bude na rafu, a druga na kasi.

Bonus video:

01:02

TRGOVCI ĆE PODIĆI CENU AKO VIDE DA PRODAJA NE OPADA Stručanjak upozorava: Kriza je nepredvidiva, ne možemo znati kako će biti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track