ŽIVOT U OVIM GRADOVIMA JE PAPREN: Sve je za četvrtinu skuplje nego u drugim gradovima, a evo i ko drži apsolutni rekord!
Foto: Thinkstock

najskuplji život u nemačkoj

ŽIVOT U OVIM GRADOVIMA JE PAPREN: Sve je za četvrtinu skuplje nego u drugim gradovima, a evo i ko drži apsolutni rekord!

Novčanik -

Nemačka spada u jednu od država sa vrlo visokim standardima u Evropi. Međutim, postoje top tri grada koji se nalaze na listi najskupljih za život u ovoj popularnoj državi. Stoga, prema rečima tiktokera, vodeći na listi je Minhen.

Na trećem mestu nalazi se Štutgart, gde je život 14,8 odsto skuplji od nemačkog proseka, navodi se u jednom TikTok videu. Radi poređenja, Štutgart je za 23,6 odsto skuplji od Zagreba, a prosečni mesečni troškovi četvoročlane porodice iznose 3.137.8 evra bez troška najma.

00:56

Nemačka

Na drugom mestu je Frankfurt, gde je život 15,9 odsto skuplji od nemačkog proseka. Stanarina je, u proseku, 83,8 odsto skuplja nego u Zagrebu, a mesečni troškovi jedne osobe iznose oko 963 evra bez troška najma.

Na prvom mestu je Minhen i čitav okrug grada. U njemu je život skuplji čak za 25,1 odsto od nemačkog proseka, a stručnjaci ističu kako je ovaj rezultat odraz ogromnih troškova stanovanja u ovom gradu.

Kako gledaoci ovog videa nisu bili saglasni sa podacima, podelili su svoje mišljenje u komentaru na ovu objavu: ,,Dođi u Hamburg, pa da vidiš šta znači skupo'', ,,Nisi ti bio u Berlinu'', ,,Poređenje metle sa usisivačem'', bili su samo neki od njih.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track