ČAK 89 ODSTO SRBA KOJI SE OVIM BAVE RADE OD KUĆE: Plate im KONSTANTNO RASTU, a to nije jedina beneficija! Ovo malo koji posao nudi
Foto: Profimedia, Shutterstock

rezultati istraživanja

ČAK 89 ODSTO SRBA KOJI SE OVIM BAVE RADE OD KUĆE: Plate im KONSTANTNO RASTU, a to nije jedina beneficija! Ovo malo koji posao nudi

Novčanik -

Gotovo 53 odsto kompanija planira povećanje zarada u IT industriji do 10 odsto, dok je 28 procenata njih istaklo da će biti povećanja i veća od 10 odsto, rezultati su istraživanja, koje je ispitalo mišljenja zaposlenih i kompanija različitih veličina i oblasti poslovanja.

U istraživanju koje su sproveli timovi kompanija Osiguranik, Infostud, HelloWorld, Tim centar i Rezilient, u periodu od juna do jula 2023. godine, čak 89 odsto programera ima mogućnost rada od kuće, a od tog broja, 45 procenata bira rad od kuće bez ikakvih ograničenja, 10 odsto njih radi isključivo od kuće, dok 34 odsto ima tu opciju u određenoj meri.

programer
foto: Shutterstock

Druga važna beneficija je dobrovoljno zdravstveno osiguranje, koje je omogućeno za 71 odsto zaposlenih. Sledi fleksibilno radno vreme, sa 66 procenata zaposlenih koji imaju mogućnost fleksibilnih radnih sati, što je, doduše, manje nego prošle godine, kada je 72 odsto programera imalo tu mogućnost.

Tokom juna i jula 2023. godine, prikupljeni su odgovori od ključnih donosilaca odluka iz čak 120 IT kompanija, uključujući HR menadžere, više menadžere i vlasnike, zajedno s odgovorima dobijenim od 232 zaposlena iz više od 170 IT kompanija koje posluju u našoj zemlji.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja