STJUARDESA OTKRILA VELIKU TAJNU O AVIONSKIM KARTAMA: Birajte sedišta u delu gde su NEPRIJATNI MIRISI, a kupite je u OVIM DANIMA
Foto: TikTok/notcierra_mistt, Shutterstock

da li ste znali?

STJUARDESA OTKRILA VELIKU TAJNU O AVIONSKIM KARTAMA: Birajte sedišta u delu gde su NEPRIJATNI MIRISI, a kupite je u OVIM DANIMA

Novčanik -

Stjuardesa je na društvenim mrežama podelila svoje savete za uštedu novca kada je reč o putovanju avionom - uključujući koji dan u nedelji bi trebalo rezervisati kartu i gde sesti u avion kako biste pokušali dobiti besplatnu nadogradnju.

Sa sigurnošću se može reći da svi volimo otići na zasluženi odmor, bilo da se radi o odlasku u sunčana podneblja na nedelju ili dve. No, ponekad rezervisanje tih putovanja može biti skupo. Znamo smo da cene rastu zavisno o mestu ili odabranoj količini prtljaga, ali stjuardesa je podelila svoje genijalne trikove kako bi vam uštedela još više novaca.

Članica kabinskog osoblja, Siera Mist deleći svoje znanje u videu na TikToku rekla je: 'Čula sam da su vam nedostajale tajne, saveti, trikovi vaše stjuardese. Dakle, ovo je za vas. Ako želite jeftin let, tražite letove utorkom, sredom i četvrtkom, tada će biti najjeftiniji'.

Siera također preporučuje korištenje VPN-a ili anonimnog prozora u vašem pretraživaču kako biste izbegli da web-mesta za rezervacije pronađu vašu lokaciju i još više povećaju cenu. Dodala je: 'I ne samo to, nego toplo predlažem da koristite VPN kako ne bi znali u kojoj zemlji tražite letove, jer obično ako tražite u Sjedinjenim Državama, oni će dignuti te cene '.

Još jedan lukavi trik je rezervisati svoja mesta u poslednjem delu aviona. Neki su upozorili da je najgore nalaziti se blizu poslednjeg dela aviona jer je obično blizu toaleta i neugodnih mirisa koji se šire, a veruje se da je to deo u kojem turisti doživljavaju najviše turbulencija. Međutim, ima neke prednosti, prema Sieru, koji tvrdi da to što se nalazite blizu repa aviona može značiti veću verovatnoću da ćete biti nadograđeni.

Deleći svoj poslednji trik za uštedu, Siera je rekla: 'Još jedna stvar koju avionske kompanije ne žele da znate je da većina letova koje imamo radi premeštanje ljudi zbog težine i ravnoteže. Dakle, ako želite leteti prvom klasom i ne želite to platiti, toplo predlažem da odaberete sedište u zadnjem redu jer ako moramo premeštati ljude zbog težine i ravnoteže, to je mesto gde će stjuardesa ići'.

Kurir.rs/Večernji list/Mirror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track