OVDE PLJESKAVICA I KUPAĆI KOŠTAJU ISTO! Mariju iznenadile cene na jugu Srbije: Duplo su digli sve, pravi je vašar! (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

"Dani banice"

OVDE PLJESKAVICA I KUPAĆI KOŠTAJU ISTO! Mariju iznenadile cene na jugu Srbije: Duplo su digli sve, pravi je vašar! (FOTO)

Novčanik -

"Dani banice", gastronomska manifestacija po kojoj je Bela Palanka postala nadaleko poznata, počela je u petak 11. avgusta, a završava se sutra, u nedelju 13. avgusta.

Pored bogatog programa koji je posetiocima dostupan, ono što su još primetili jesu i cene, koje su gotovo duplirane u odnosu na prethodnu godinu.

- U kafićima su duplo digli cene. Na primer, pljeskavica je sa 200 poskupela na 350-400. Krofnice su sada 250, a sladoled na točenje 150 dinara. Jedna palačinka košta 200, a mekika 50 do 70 dinara - kaže za Kurir Marija, koja je posle Pirota, gde je jela najjeftiniji sladoled, ove godine rešila da poseti manifestaciju u Beloj Palanci.

Bela Palanka, Dani banice
foto: Privatna arhiva

Najjeftinije parče banice (pita sa sirom) košta 150 dinara, iako je manifestacija posvećena upravo ovom proizvodu.

Bela Palanka, Dani banice
foto: Privatna arhiva

Kako nam priča Jelena, pored gastronomskih proizvoda, u ponudi su i druge đakonije sa povoljnim cenama.

- Videla sam raznoliku ponudu, ima svega. Kupaći kostim košta 400 dinara, ženski veš tri komada za 150, bokserice 100, pravi je vašar! Sinoć je bio koncert Crvene jabuke, večeras peva Željko Samardžić, a sutra Dejan Petrović, ima svega i za svakoga po nešto - priča Marija za Kurir.

1 / 8 Foto: Privatna arhiva

Inače, kao i ranijih godina na ovoj manifestaciji, takmičari se nadmeću u četiri kategorije – slana, slatka, integralna i kreativna banica, a peta takmičarska kategorija je "najbolja novinarska banica".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja